Welke opleiding heb ik als spiritueel begeleider?

Bij de ‘Academie voor Spirituele Integratie’ te Krommenie heb ik de tweejarige opleiding tot spiritueel begeleider gevolgd.

BoeddhaIn het eerste jaar werd er hard gewerkt om de persoonlijkheid te versterken en de zintuiglijke gevoeligheid te vergroten. Ik heb geleerd me nog meer af te stemmen op de energieën om ons heen. We hebben zeer gestructureerd gewerkt zowel aan de ontwikkeling van ons gevoel als aan onze rationaliteit.

In het tweede jaar leerden we een aantal energetisch gerichte vaardigheden die je als student direct in de praktijk toepaste. Hiervoor hadden we intervisie – en supervisiebijeenkomsten, waarna je zelfstandig aan het werk ging. Enkele van deze vaardigheden zijn: auralezen, therapeutic healing, Bachbloesem-remedies, focussen, enz.

Ik heb mijn diploma behaald als spiritueel begeleider op MBO-niveau. Ik kan nu cliënten begeleiden door vooral naar hun verhaal te luisteren. En dan niet alleen te luisteren naar wat er gezegd wordt, maar meer nog naar wat er niet wordt gezegd en erop te letten hóe iemand zijn verhaal vertelt. Ik ervaar de energetisch gerichte vaardigheden als welkome hulpmiddelen om mijn cliënt net die ondersteuning te bieden die hij nodig heeft om zelfstandig weer verder te kunnen.

Het derde en vierde jaar is het vervolg op bovenstaande opleiding, de HBO-beroepsopleiding tot spiritueel therapeut. Ik zit momenteel in het laatste jaar.

praktijkjaro.nl | Spirituele begeleiding door Yvette de Koster | Sowetostraat 25 | 2033 CX Haarlem | 023 - 844 3130 | info@praktijkjaro.nl