Uitleg van het kaartspel

De tarot is een kaartspel dat stamt uit de veertiende eeuw. Niemand weet waar het ontstaan is.
In de loop der tijd zijn er veel verschillende spellen ontworpen en getekend.
Het spel bestaat uit twee gedeelten: de grote Arcana (sleutels tot het grote geheim) en de kleine Arcana, die meer over dagelijkse zaken handelt. 
De Rider-Waite tarot, die op aanwijzing van Arthur Edward Waite (1857-1942) werd getekend door Pamela Colman Smith (1878-1951), verscheen in 1910. Deze tarot wordt het meest gebruikt.

Er zijn 78 kaarten in een tarotspel; 22 sleutels van de grote Arcana en 56 sleutels van de kleine Arcana.

De grote Arcana
De 22 sleutels van de grote Arcana vertellen het verhaal van ons leven en welke mogelijkheden we hebben. De kaarten van de grote Arcana worden met diepgang gelezen, ze stellen de oorzaken voor. De kaarten van de grote Arcana overheersen altijd die van de kleine Arcana en wegen dus zwaarder.

De kleine Arcana
De 56 sleutels van de kleine Arcana verklaren de vele fasen van het menselijk bestaan en symboliseren hoe wij onze moeilijkheden tegemoet kunnen treden. De kleine Arcana is verdeeld in vier reeksen; de Staven, de Zwaarden, de Bokalen en de Pentakels. Zij geven verdere informatie over de kaarten van de grote Arcana en beïnvloeden de gevolgen.

Elke reeks bestaat uit een Koning, een Koningin, een Ridder en een Schildknaap; de hofkaarten. Gevolgd door kaarten genummerd van 1 tot en met 10.
Een belangrijk gegeven is dat elk van de 4 reeksen speciale eigenschappen bezitten. Deze worden door de symboliek van de vier elementen (vuur, lucht, water, aarde) zichtbaar. Ook de astrologische tekens van de dierenriem geven inzicht. Naast deze symbolieken geven de nummers 1 tot en met 10  verdere informatie. De hofkaarten kunnen personen symboliseren die in de verschillende levensgebieden optreden. Daarnaast kunnen zij ook de vraagsteller zelf belichamen.

Door beide Arcana’s te gebruiken ontstaat er een volledig beeld van de situatie. De grote Arcana geeft een beeld van het ogenblik, van de oorzaak van het probleem. De kleine Arcana maakt duidelijk wat daar de gevolgen van zijn en wijst de weg naar andere mogelijkheden.

De kaarten kunnen ook omgekeerd gelezen worden, het leven heeft ook een keerzijde. Zo kom je op een interpretatie van de kaarten van de grote en kleine Arcana tezamen tot 78 x 2 mogelijkheden.

De numerologie, de Kabbala, de astrologie en de tarot stemmen zodanig met elkaar overeen, en bevestigen elkaar zo volkomen, dat dit een totaalbeeld geeft van de wetten van het universum.  

Verschillende leggingen

Er zijn vele manieren om de kaarten te leggen.

Van oudsher is het patroon van de legging ook van betekenis. Voor verschillende vragen gebruik je verschillende legpatronen.

Als ik met jou een tarotlegging doe, kies ik kies de legging die het beste past bij je vraag. Samen zullen we dan de kaarten interpreteren.

Bijvoorbeeld onderstaande blokkade-legging voor dingen die je dwars zitten:

kaart legging

Kaart 1: Het thema, waar gaat het om?
Kaart 2: De blokkade, dit houdt mij tegen, dit ligt mij dwars.
Kaart 3: Het onbewuste niveau, het gevoel dat ik diep van binnen gewaar wordt.
Kaart 4: Het bewuste niveau, wat duidelijk voor me is en ik bewust waarneem.
Kaart 5: De stap om de blokkade te overwinnen.

 

<<< Vorige

 

praktijkjaro.nl | Spirituele begeleiding door Yvette de Koster | Sowetostraat 25 | 2033 CX Haarlem | 023 - 844 3130 | info@praktijkjaro.nl