Achtergrondinformatie: meer over je aura en chakra’s

In de spiritualiteit wordt gesproken over de aura van de mens en de chakra’s. Maar hoe ziet de aura van een mens er eigenlijk uit en wat zijn chakra’s?

Wat is je aura?

De aura is een energieveld dat elk levend organisme omhult, het is ons energetisch lichaam. De aura kent zeven lagen, deze corresponderen met zeven chakra’s van de mens. De eerste laag ligt het dichtst bij het lichaam. De laag van het zevende chakra is het grootst en straalt het verst van het lichaam af.

auraHet werkelijk zien van een aura is slechts voor enkelen weggelegd, zij zien dan vaak allerlei kleuren en de vorm van de aura. De kleuren die waargenomen worden verschillen van persoon tot persoon en van moment tot moment. De kleuren van je aura zijn namelijk afhankelijk van je persoonlijkheid en je emotionele toestand van dat moment. Als je emoties veranderen, verandert ook de kleur van je aura.
Iedereen kan leren de aura te bekijken door gebruik te maken van de innerlijke zintuigen, dit levert veel informatie op, net als bij het werkelijk zien van de aura. Tijdens de auralezing geef ik je een beschrijving van de energieën van je aura. Zo kun je dingen over jezelf leren, waar je je mogelijk nog niet van bewust bent. Je leert jezelf vanuit een ander perspectief bekijken.

Functie van de aura

De aura kan gezien worden als het verlengde van ons fysieke lichaam. Ons aura beschermt ons tegen energieën van buitenaf.
Daarnaast worden in ons aura gebeurtenissen en emoties opgeslagen die niet verwerkt zijn. Als dit 'negatieve' emoties zijn (pijn, woede, haat, angst, enz.) dan kan dit leiden tot een verstoring van de energiestromen in de aura. Als gevolg hiervan kan het aura vervormen, van kleur veranderen en zelfs fysieke klachten veroorzaken.

Wat zijn chakra's?

Chakra's zien er uit als een soort energetische trechters die op bepaalde punten van ons lichaam af stralen. Zij draaien rond als een wiel (chakra betekent ‘wiel’ in Sanskriet).
Via deze energiecentra absorberen wij energie uit de kosmos en gebruiken dit voor al onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen.
De zeven hoofdchakra’s hebben hun plaats in het fysieke lichaam in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. Van hieruit verdelen de chakra’s hun energie. Elk chakra heeft invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Het hartchakra bijvoorbeeld voorziet onder meer het hart van energie, heeft invloed op onze ademhaling en is het centrum van onze universele liefde en ons gevoel van harmonie en samenwerken.

aura
De stuitchakra en de kruinchakra – de laagste en de hoogste chakra in het lichaam - zijn de enige energiecentra waarvan het brede gedeelte van de trechter naar beneden respectievelijk naar boven wijst. Alle andere chakra’s bestaan uit twee delen en staan dwars op het lichaam. De voorkant van het lichaam vertegenwoordigt de gevoelskant, de achterkant de wilskant.

Het is belangrijk dat de voor- en achterkant van een chakra met elkaar in balans zijn, op die manier voorzien zij het lichaam het beste van energie. Helaas is dit meestal niet zo. Allerlei omstandigheden in het dagelijks leven beïnvloeden de stand en de doorstroming van de chakra’s. Er kunnen blokkades in de energie ontstaan en om dit te compenseren worden andere chakra’s juist overactief. Er zijn diverse technieken om de werking van de chakra’s weer in evenwicht te brengen.
Tijdens een therapeutic healing richt ik me onder andere op de chakra’s. 

<<< Vorige

praktijkjaro.nl | Spirituele begeleiding door Yvette de Koster | Sowetostraat 25 | 2033 CX Haarlem | 023 - 844 3130 | info@praktijkjaro.nl